Arctic Hack under 2014

Man kan väl inte starta upp datorförening så här utan att också arrangera ett Arctic Hack under 2014. Frågan till er medlemmar och eventuella ännu icke medlemmar är väl under vilka former man arrangerar ett hack under 2014 och vilken målgruppen för detta ska vara.

Kom nu och bomba med idéer, tankar och givetvis frivilliga. Betänk också att budgeten för detta första hack är lite mer begränsad än under föreningens glansdagar på 90-talet. Här kan det behövas lite sponsorer och donationer beroende på hur stor omfattningen ska vara.

Frågan har ställts på Facebook enligt följande:

1) Ska vi ha ett Hack?
2) Vilken storlek/omfattning/lokal ska vi satsa på?
3) Hjälper DU till?
4) När är det dags?

Skriv gärna en kommentar på sidan så får vi pejla intresset.

Blev medlem i föreningen först 1990 när vi skaffat den första Amigadatorn. Fick möjligheten att vara med från den första egna lokalen och engagerade sig ordentligt i föreningen och dess styrelsearbete. Agerade sysop på datasystemen som vi använde. Arbetar nu som IT-konsult och har haft enorm nytta av det man lärde sig under sin aktiva tid i föreningen.

Blev medlem i föreningen först 1990 när vi skaffat den första Amigadatorn. Fick möjligheten att vara med från den första egna lokalen och engagerade sig ordentligt i föreningen och dess styrelsearbete. Agerade sysop på datasystemen som vi använde. Arbetar nu som IT-konsult och har haft enorm nytta av det man lärde sig under sin aktiva tid i föreningen.
9 comments
 1. Går det att fixa till någon form av virtuellt hackdeltagande?

  1. Anders, googla “shelbot” 🙂

  2. Vi formar ju det till vad det ska vara inom de ramar som sätts upp, så varför inte om någon räkar ut hur.

 2. Virtuellt deltagande i all ära, men vill man nu återskapa vad vi gjorde för 15 år sedan så behöver man ju inte erbjuda möjligheten till att göra det vi gjort de senaste 15, spela och umgås på nätet 🙂 Bättre att jobba på lokal nivå

 3. Klart jag ställer upp! Kan dock kanske inte vara aktiv från fredag 18:00 till söndag 15:00 utan sömn som förr i tiden. 🙂 Satsa på en lokal för … 50 pers? Kan ta inträde för att bekosta en del av kostnaderna. Till våren vore lämpligt, i samband med någon av pingst/påsk eller vad det nu är för helger som kommer…

  1. Hur länge ska man köra? Kanske det räcker med två dagar för jag antar att en heldag är lite för lite. Vilken målgrupp ska vi tro att man kan locka? Skulle vara rätt lagom med högst 50 personer för då går det att hantera rätt mycket rent praktiskt och smidigt.

 4. Jag har tyvärr sannolikt förhinder. Det hade varit riktigt kul och det finns en liten möjlighet att man kunde varit med om det skulle bli kring påsk, då jag förhoppningsvis styr kosan mot civiliserade trakter då.
  Det hade onekligen varit trevligt om det gick att lösa virtuellt. Personligen har det i princip alltid varit den tekniska delen som intresserat mig och det kunde ju varit kul med något gemensamt projekt.
  Kanske en sån där hallonpaj-baserad proxy för medlemmar i exil? (även om just ett sådant projekt antagligen är alldeles för enkelt, såvida man inte ska bygga in ett n00b-interface, göra en websida med howto’s eller liknande.

  De flesta i Orion vet antagligen inte vad jag är för en jönsch, men jag har huvudsakligen ett förflutet i Rigel (övertorneå) och Canis (Älvsbyn) som ju båda till namnet inspirerats av Orion som lagt ribban 🙂

 5. Kan vi inte ha hacket någon gång i höst… detta måste ju planeras in långt i förväg för att få bra uppslutning. Kanske hyra nån lokal kopplat till ett hotell så har man nära till sängs 🙂 Dock ej på högtidshelger, då har ofta folk planer med familj etc.

 6. +1 på Kenneths förslag att arrangera hacket i höst. Guff, tack för bra summering av mötet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *