Gästboken

Här skriver vi hälsningar till varandra och kanske delar en historia från den gamla tiden.

9 comments
 1. Initiativtagare till att återuppta föreningen så här 25 år efter dess bildande. Många har skaffat familj och några har lagt småbarnsåren långt bakom sig. Jag har varit engagerad i föreningen under många år och har uppskattat tiden och människorna väldigt mycket. Jobbade mest med sysop-arbete och försökte ha snurr på kursverksamheten och programvaran. Hoppas hitta fler av er som uppskattat föreningen genom åren.

 2. Jag och min bror (Villjam) blev medlemmar kring -94 om inte minnet sviker. Orion var, under ungdomsåren, som en utökad familj för oss. Vi var “jämt” där! Föreningen har minst sagt format mig till den jag är idag och jag har mycket att tacka både medlemmar och de eldsjälar som drog igång och höll kajutan flytande. Många av mina bästa minnen och (än idag) bästa vänner är från den underbara tiden på Orion. Orion var så mycket mer än bara en datorförening. Jag är säker på att den hjälpt många själar på rätt väg i livet. Det är därför så underbart att ingen mindre än Fredrik “Guff” Gustavsson tagit initiativet att återstarta detta vinnande koncept. Tack för det! 🙂

 3. helt underbart initiativet, det jag tror var Orions styrka var det var så många olika åldrar och indevider som samlades under samma intresse, lite synd att internet intåg tog bort lite av den socialla kontakten som föreningen gav.
  Ska bli intressant att se vart detta leder 🙂

 4. Den 29/6 1989 skedde det första mötet, då vi bildade föreningen. Den hette då B.U.G.A (Boden User Group of Amuga). Minns inte exakta antalet, men vi var nog 5 – 6 st vid detta första möte. Har många roliga minnen från den tiden, med medlemsdisketter, datakurser, nattarbete med klubbtidning samt en massa annat. Kommer tyvärr inte ihåg när föreningen bytte namn till Orion, men det borde ha varit runt 93 eller 94, då allt fler gick över till PC.

  Minns också tiden innan Internet slog igenom för allmänheten, då man skickade mail via FidoNet. Modemet hade sina roliga ljud och TrapDoor samt Spot kördes friskt på Amigan.

  1. Kul med ett äkta datum, har letat efter det där i de dokument som jag hittat från den tidigare tiden. Tror att vi bytte namn på föreningen kring 1990 då det fanns dem som hade andra datorer som också behövde en förening. Det var däromkring som den för oss så välkända logotypen med OCC dök upp. Jag ska se om det inte går att få fram några medlemsdisketter, vet att en av de mest populära var medlemsdiskett nummer 3 med spel som Bally III som blev en riktig tävling med topplistan nere i lokalen.

 5. Ja vart ska man börja många fina stunder i soffan eller sittande till 3 på natten och skruvande i någon 486a samt se krille sitta och spela Doom i sömnen i “soffan” klura ut gåtor med Zazze “dying for a drink” i någon av Quest serien 😉 håller med Simon att föreningen var mer än bara en plats för att prata datorer utan en famil som man delade mycket roliga stunder. Sedan var en av “topic” städningen 😉 vi behövde ingen sol utan solskydds faktor mot de icke tco95 skärmarna i monocrom utförande. Det var tider och står mer än gärna med och hjälper till i denna härliga idé.

  / Force42

 6. Kommer inte ihåg vilket datum och år jag gick med i Orion, och om föreningen redan hunnit byta namn till just Orion, jag var dock bland dom första medlemmarna. Jag vann en tävling om hur logotypen skulle se ut.

  Första “Arctic Hack” var kul och spännande. Vi kallade det som nuförtiden heter LAN-party för hack. Vem hade kunnat tro att flera år senare skulle våra hack ha över 300 deltagare.

  Ser fram emot en återträff nån gång.

  /Gunnar “duckhunter” Hedström

  1. Har inväntat ditt deltagande för att se om det går att hitta en aktuell logotyp vi kan (åter)använda. Har tyvärr inga i hygglig upplösning på någon aktuell dator, men ska försöka väcka liv i nån gammal Amiga för att göra lite utgrävningar.

 7. ehhh vadfan…ska denna förening återuppstå eller vad ? 🙂
  jodå,var med jag också..tack vare en av bröderna Tullnär den äldsta.
  jobbar på samma ställe som nämnda person numera.sen några år tillbaks.
  roliga minnen av denna förening hehe…minns när alla spelade Quake 2 CTF och så fort nån
  börja surfa på nätet så hördes..” Vem fan netscapar?..det laggar” hehe
  tullnär den äldre och även den yngsta är väl dom enda man träffat efter föreningen
  stängde ner.
  minns inte riktigt när jag gick med,tror det var runt 95/96 kanske vete det fan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *