Orion finns nu formellt

Det var lite spännande inför mötet klockan 13 på trettondagsafton om det skulle dyka upp någon och om det bland dem som dykt upp skulle gå att få ihop en styrelse. Det visade sig gå mycket väl och föreningen har nu haft sitt första årsmöte där stadgarna fastställts samt en styrelse som kommer att arbeta för att göra något bra av hur man driver en förening 2014 med intresserade medlemmar utspridda över landet.

I korthet gick vi igenom stadgarna och gjorde några justeringar i dessa för att verkligen vara anpassade efter att det ska gå bra att vara medlem och delta trots att man inte är på plats i Boden. För att testa av att det fungerar kommer nästa möte att hållas virtuellt via modern teknik.

Styrelsen

Ordförande och kassör: Fredrik Gustavsson
Sekreterare: Olle Dahlquist
Ledamot: Ove Jansson
Ledamot: Göran Nordblom
Ledamot: Mikael Fingal

Vad händer härnäst?

Fredrik fick i uppdrag att ordna med bankkonto och pappersarbetet för att registrera föreningen på enklast möjliga sätt. Vi kommer att ha nästa möte den 16 mars online klockan 19.00 där vi hälsar alla välkomna att vara med.

När det finns bankkonto tillgängligt öppnar vi för att betala in medlemsavgiften om 100 kr.

En förhoppning är att under året kunna arrangera ett Arctic Hack.

Blev medlem i föreningen först 1990 när vi skaffat den första Amigadatorn. Fick möjligheten att vara med från den första egna lokalen och engagerade sig ordentligt i föreningen och dess styrelsearbete. Agerade sysop på datasystemen som vi använde. Arbetar nu som IT-konsult och har haft enorm nytta av det man lärde sig under sin aktiva tid i föreningen.

Blev medlem i föreningen först 1990 när vi skaffat den första Amigadatorn. Fick möjligheten att vara med från den första egna lokalen och engagerade sig ordentligt i föreningen och dess styrelsearbete. Agerade sysop på datasystemen som vi använde. Arbetar nu som IT-konsult och har haft enorm nytta av det man lärde sig under sin aktiva tid i föreningen.
1 comment
  1. Kul! Jag kommer att följa detta och självklart bli medlem när så blir möjligt. Det var jag som sålde den A3000 till föreningen “back in the old days” som fick namnet Lorraine. Denna var en av de två första A3000 som kom till Sverige. Magnus Hedberg hade den andra, några kanske vet vem han är om jag skriver Marratech, SPAB och Hemekonomi? Hörde nyss av Fredrik att den finns kvar. Hade Snake Hill BBS som några av er säkert varit inne på.

    Kjell

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *